BLOG I | Stage so far

In september 2019 ben ik begonnen met mijn stage bij Simply the Right Food waar ik tot op heden met veel plezier naartoe ga! In het begin van de stageperiode ben ik begonnen met het meekijken bij consulten (na toestemming van de cliënten natuurlijk), daarna heeft Reineke mij uitgelegd hoe een schema voor de reiniging, reductie en heropbouw van de darmflora eruitziet en heeft ze mij geleerd hoe je zo’n schema maakt. 

Toen ik dit enigszins onder de knie had heb ik een aantal schema’s voor Reineke mogen maken (welke natuurlijk wel door haar nagekeken werden). Zij gaf mij ontzettend nuttige feedback op mijn werk en gaf me ook tips hoe ik het in het vervolg beter kon aanpakken. Naarmate de weken verstreken heb ik ook heel veel bijgeleerd over voeding & de invloed hiervan op het ontstaan van verschillende ziekten en klachten. Door deze stage leer ik om verder te kijken; wat is de oorzaak van de klacht die ontstaat, welke klachten staan in verbinding met elkaar of volgen elkaar op, wat is de invloed van de levensstijl op de klachten, etc. 

In de opleiding leren we al om te kijken naar deze dingen, alleen tijdens mijn stage heb ik ook geleerd om vanuit een andere hoek te kijken naar bepaalde klachten. Ik kan me nog goed herinneren dat de eerste 3 consulten die ik bij mocht wonen ik mij ontzettend verbaasde over de kennis en de oplossingen & resultaten die aangeboden en behaald werden. Klachten die moeilijk of zelfs niet toe te wijzen zijn aan een ziektebeeld kunnen door verder te kijken soms uiteindelijk toch wel opgelost worden. Hoe? Door simpelweg gewoon ontzettend goed te luisteren naar de cliënt, verder te kijken dan alleen de ziektebeelden & uitgebreidere onderzoeken te doen! 

Marleen Volders (2e jaars V&D studente) loopt sinds het begin van studiejaar 2019/2020 1 dag per week stage in de praktijk en ik heb haar gevraagd haar ervaringen te delen. RKE